Оптимизация за
търсещи машини (SEO)

бъдете на първите места в търсачките

осъществи контакт

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ОПТИМИЗАЦИЯТА ЗА ТЪРСАЧКИ?

Преди да започнем с обяснението, как оптимизацията за търсещи машини работи и как може тя да Ви помогне, ще разясним, какво точно значи оптимизация за търсачки.

Терминът идва от английското „Search Engine Optimization”, на кратко SEO или СЕО. По същество това е процес, който оптимизира вашите интернет страница и онлайн представяне, за да може търсачки, като Google, Bing или Yahoo, да намират бизнеса Ви по-лесно.

Тук не става въпрос за това, когато някой потърси името на Вашата фирма, да я намери бързо. По-важният и съществен фактор е, хората да могат да Ви намират, дори да не търсят поименно Вас!

Много често хората бъркат СЕО оптимизацията за Гугъл (да вземе за пример, като най-използвана търсачка в света) с пълнене на текстовете на страницата си с ключови думи или още по-лошо, с използването на инструменти като Google Ads.

Това обаче съвсем не е така и сега ще обясним защо.

Какво е Google Ads и има ли полза от него?

Няма да спорим, че плащането за реклама през Google Ads има своя ефект. Въпросът е, дали този ефект е дълготраен и какво ще Ви струва. Публикуването на реклама в Гугъл, дори за България, е скъп процес, който не може да Ви гарантира дългосрочни успехи.

Как може да ми помогне SEO оптимизацията на моя сайт?

Този въпрос си задава всеки, който иска да разрасне пазара и продажбите си. Нашите SEO услуги не само ще Ви позиционират на първите места в търсачките, но и ще генерират трафик на Вашия сайт.

Защо трафик на сайта е важен компонент, за ръководенето на успешен бизнес?

Вашето онлайн представяне, Вашият уеб сайт, каналите Ви в социалните мрежи, Вашият онлайн магазин, са Вашата визитка и по-конкретно, Вашата витрина в един безкрайно голям МОЛ.

Ако не представите продуктите си правилно, ако витрината не е подредена и атрактивна, ако магазинът Вие се намира на последния етаж в дъното – никой няма да се спре, никой няма дори да Ви намери.

Оптимизацията на сайт за търсачки е не просто преработване на текстове, включване на ключови думи и надяване за успехи.

Нашите SEO услуги започват с обстоен анализ на пазара, вашият статус и интернет страницата (ако има такава) към момента и преминават през конципиране и изготвяне на точен и надежден план за успех.

Едва следтова идва преработката или изготвянето на сайт и имплементацията. В това число спада, разбира се, преработка или изготвяне на нови копирайтинг текстове, с актуално и интересно съдържание, но и структуриране на страницата, така че тя да е четлива за търсачките, оптимизиране на съдържанието, както и разпределението и количеството информация на всяка една под страница.

Щом сме готови с това, истинската магия започва. И колкото и понякога тя да се случва бавно – резултатите са пъти по-добри и лукративни, отколкото всеки друг метод.

С оптимизацията за търсачки инвестирате в бъдещето и си гарантирате нови клиенти и продажби, без да трябва да плащате за всеки клик или посещение на страницата Ви.

Колко дълго трае SEO оптимизацията за уеб стайт?

Както всеки друг инструмент, когато използвате SEO оптимизация, трябва и да се грижите за нея. Ако искате колата Ви да работи, трябва редовно да проверявате маслото, да сменяте спирачките и гумите на няколко години, но това са несъизмеримо малки разходи, в сравнение с купуването на нова кола всяка година.

На онлайн пазара, при търсачките, ефекта е още по-грандиозен. Платената реклама тук не е просто годишен разход, а ежедневно пръскане на пари с надеждата, че потенциален клиент ще „влезе“ в магазина Ви!

СЕО оптимизацията за търсачки намалява нуждата от платена реклама и намалява разходите Ви за онлайн маркетинг значително.

Нашите СЕО услуги включват:

 1. СЕО одит на страницата Ви
 2. Анализ на търсенията (Keyword Research)
 3. Анализ на конкуренцията
 4. Изготвяне на SEO стратегия
 5. On-Page или вътрешна оптимизация на страницата
 6. Off-Page или външна оптимизация
 7. Създаване/напасване на съдържание – текстове (копирайтинг), снимки, мета данни
 8. Мониторинг на уеб сайта
 9. Професионално изграждане на връзки (Backlinks)
 10. Ежемесечна поддръжка, актуализация и изготвяне на отчет

Предимствата на СЕО, на кратко:

 1. Дългосрочни резултати
 2. Ниски разходи, в сравнение с всички други онлайн и офлайн маркетинг услуги
 3. Разпознаваемост
 4. Рентабилност
 5. Стабилно и позитивно съотношение посещения на сайта/продажби

ИМАТЕ ОЩЕ ВЪПРОСИ – НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ ДА НИ ПОТЪРСИТЕ.

С удоволствие ще поговори мс Вас, за Вашето дигитално бъдеще!